21/11/08

Santa Cecília, patrona de la música

El passat divendres 21 de novembre de 2008 l'IES Jaume I va celebrar Santa Cecília, patrona de la música, fent diferents actes:

En primer lloc, es fa fer un concert simultani de tots els alumnes que cursen música (3 grups de 1r, 5 grups de 3r i un grup de 4rt d’ESO) des de les respectives aules. A les 9h es va anunciar per megafonia que s’aturessin les classes i tot seguit, es van obrir les portes de totes les aules i tres alumnes de cada grup es van posar al passadís per poder sentir millor la megafonia i fer d’enllaç amb la resta de la classe. A partir de lles bases instrumentals que van sonar per megafonia, tots els alumnes van començar a tocar amb la flauta dues peces musicals: la "Polca" (popular tradicional) i l'"Himne de l'alegria" de Beethoven. Alguns alumnes de 1r i 3r van anar a les aules de 2n d’ESO ja que els alumnes de 2n no fan música durant aquest curs. Després de la interpretació conjunta de flautes, va sonar la cançó "Agua" i es va convidar a tots els alumnes del centre a cantar-la conjuntament, seguint la lletra del programa que s'ha fet arribar a tothom.

En segon lloc, a les 10:30h les cantaires del Cor Crescendo van anar a la guarderia "La balena blava"a fer un concert que recordaran amb molt carinyo: van cantar als nens i nenes de la guarderia i, per atraure l'atenció dels infants, van "vestir" el seu repertori amb notes de colors, moviments, una espelma, globus... i van acabat cantant la última cançó assegudes a terra amb un nen o nena sobre la falda.
Simultàniament, a les 10:30h, els alumnes del Grup instrumental Cluster de 4t, van fer una actuació per a grups de companys i companyes de 3r d'ESO. Una de les peces del repertori va ser interpretada amb uns instruments ben singulars: fulls de paper de diari.

Per acabar, a les 11:30h, el mateix grup instrumental Cluster i el grup Cluster celta, format per piano, un violí i una veu solista, han tocat pels alumnes que han volgut assistir de forma voluntària a l’Aula de Música.

La celebració no va acabar el divendres i el dilluns 24 el cor Crescendo ha anat al CEIP Europa a celebrar Sta. Cecília amb els alumnes d’aquest centre.

Creiem que la celebració de Sta. Cecília ha omplert de música i bones vibracions a tot el centre de secundària “Jaume I” així com també a la guarderia “La Balena Blava” i al CEIP Europa i volem felicitar a tots els alumnes, que han estat molts, la seva participació i seriositat per aconseguir tenir una Festa de la Música ben especial!!



Clicant aquí podeu escoltar el grup de 1r B d'ESO tocant i cantant les cançons que s'han interpretat a primera hora:
- Polca
- Himne de l'alegria
- Agua